Friluftsliv i september

I september er det fleire arrangement med fokus på å komme seg ut på tur. Søndag 3. september kan du delta på Julsundmarsjen og så bli med på bursdagsfeiringa til Aukra kulturhus som feirar eitt år! Friluftslivets veke og Stikk UT! Festival 2023 startar i september og 3. september er det Kom deg ut-dagen, i regi av DNT. Lokalt her i Aukra har vi mange fine turmål å velge i mellom. 

 

Julsundmarsjen søndag 3. september

Julsundmarsjen blir arrangert av Julsundmarkas venner og går til Fangholsetra, Eidskremheia og Rishaltheia. Dette er den 38. Julsundmarsjen. Registrering og premiering på Fangholstra kl. 11–15.

Fangholsetra er ein fin familietur på skogsvei, turane til Eidskremheia og Rishaltheia er lengre turar på sti.

Deltakaravgift: Vaksen kr. 60,-, Barn kr. 30,-, Familie kr. 150,-

Premiering: 3,6,10,15,20,25 og 30 år deltakelse.

Servering av gratis pølse, kjeks, saft og kaffe på Fangholsetra.

Les meir på Facebook-arrangementet til Julsundmarkas venner 

 

Bursdagsfeiring - Aukra kulturhus feirar 1 år 3. september! 

Tenk at det snart har gått eitt år sidan Aukra kulturhus vart opna! Dette vil vi markere med bursdagsfeiring 3. september kl. 13–16. Det er også "Kom deg ut- dagen" samme dag og vi håper store og små tek turen til Aukra kulturhus for ei trivelig stund saman. Vi satsar på fint septembervêr, så vi kan nytte det flotte uteområdet til grilling og aktivitetar. Det vil også vere aktivitetar og sitteplassar inne i kulturhuset.
 
- Kafé med sal av kake, kaffi og drikke.
- Grilling utanfor hovudinngangen, ta med eigen grillmat og ta middagen her.  
- Sparebanken Møre spanderer gratis pølse med brød og vi får besøk av TARE kl. 13!
- Leikar, aktivitetar og rebus. Tweens Zone Gossen stiller med ungdommar frå 9. trinn som vil arrangere aktivitetar som stigegolf, ringspill, tautrekking med meir.
- Svømmekonkurransar i bassenget.
- Kino: kl. 17 Elemental, kl. 19 Barbie.
 
Velkommen til bursdagsfeiring! Inviter gjerne med deg nokon.
 
 
 
Turmål i Aukra
 
I Aukra har vi mange fine turmål, både på Gossen, i Julsundet og på Orta.
 
 

Friluftslivets veke 2.–10. september

Friluftslivets veke har som mål å få fleire ut i naturen, ha det kjekt og skape gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og dei norske friluftslivsorganisasjonene som står bak initiativet. Denne veka inviterast alle i heile Noreg til å bli med ut i naturen og over heile landet kan ein delta på spennande friluftslivsaktivitetar i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der ein bur.

Les meir om Friluftslivets veke og sjå ulike arrangement 

 

Stikk UT! Festival 1.–10. september

Friluftsråda i Møre og Romsdal og Heim gjentek suksessen frå i fjor og inviterer til markering av Friluftslivets veke med ei feiring av Stikk UT! og den enorme turgleda som finns i fylket vårt. Ta gjerne med deg nokon på tur, er oppfordringa, når Stikk UT! også i år sett fokus på verdien av å vere ute i naturen - saman!

Les meir om Stikk UT! Festival og sjå turmål